Samsung voegt zelf nog 16 patches toe aan beveiligingsupdate oktober

Voor een aantal Samsung-toestellen is de beveiligingsupdate van oktober al uitgebracht. Nu heeft de Koreaanse fabrikant meer details gegeven over de 16 eigen patches die aan de update van Google zijn toegevoegd.

Samsung over de oktober-patch

Google brengt iedere maand een security-patch uit voor Android. Fabrikanten gaan hiermee aan de slag, optimaliseren de dingen en rollen hem uit naar een deel van de toestellen. Samsung geeft ook iedere maand een overzicht vrij met patches die het bedrijf aan de update heeft toegevoegd. Bovenop de 27 patches van beveiligingsupdate oktober van Google, heeft Samsung 16 eigen zwakke plekken aangepakt. Niet alle patches vanuit Google zijn overigens voor Samsung-toestellen bedoeld.

Samsung Galaxy Note 10+ achterkant

Samsung heeft verschillende zwakke plekken gevonden. Er zijn onder andere verbeteringen te vinden in de zogenoemde heractiveringsvergrendeling. Dit was bij een eerdere update ook het geval. Op toestellen met Android Nougat is een kwetsbaarheid gevonden in de galerij-app, waarbij via een omweg toegang verkregen kon worden tot alle afbeeldingen, terwijl het toestel vergrendeld was. Los van de 16 patches die door Samsung uitgelicht worden, worden nog meer optimalisaties doorgevoerd die (vanwege de veiligheid) niet nader benoemd worden.

Wanneer de update beschikbaar is voor je toestel, krijg je hier een melding van op je toestel. Laat het ons zeker weten wanneer de update op jouw toestel binnen komt rollen!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 419,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 431,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel