Schilderachtige foto-app Prisma nu beschikbaar voor Android (+ APK) [update]

Prisma heeft de Android-versie van de applicatie uitgebracht. Eerder was de app alleen beschikbaar voor Apple iOS, maar vanaf nu kunnen ook de Android-gebruikers terecht bij de geliefde foto-app. Met Prisma maak je van iedere foto een prachtig schilderij. Update: de app is onbruikbaar gemaakt door de ontwikkelaars.

Prisma voor Android

Vanaf vandaag is het mogelijk voor Android-gebruikers om de foto-app Prisma te installeren en te gebruiken. Gisteren schreven we nog over de app en kwamen de eerste screenshots naar buiten. De app zelf hebben we eerder deze maand uitgebreid besproken en vandaag kunnen we foto’s een schilderachtig effect geven.

Je kunt kiezen uit 36 verschillende filters die je foto een eigen stijl geven. Of je nu kiest voor een stijl van Mondriaan of een andere kunstenaar, je kunt het allemaal kiezen in Prisma. Bij instellingen kan je het “#Prisma” watermerk in- of uitschakelen en je eindresultaat kan je delen via de bekende netwerken.

We hebben op de redactie de app getest en we zijn niet heel enthousiast. De Android-versie bevindt zich nog in beta, en dat merken we. Het plaatsen van een filter en de verwerking van de foto duurt een eeuwigheid. Ook trekt de app tijdens het toepassen van een filter flink de accu leeg. Dit wordt hopelijk met een toekomstige update aangepakt.

Downloaden

De applicatie is momenteel enkel beschikbaar als APK. Mocht je de Prisma APK willen downloaden, dan kan dat via deze link.

Prisma android beta

Update 14:20 uur: De ontwikkelaars hebben de toegang tot de applicatie opgeschort. Vermoedelijk is de animo voor de app te hoog en is de app nog niet klaar voor breed publiek. Zodra er vorderingen zijn, houden we je op de hoogte.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel