Sea Hero Quest game: onderzoek naar dementie helpen door te gamen

Tijdens het gamen het onderzoek steunen naar dementie; dat kan vanaf nu met het spel Sea Hero Quest. Het is een samenwerking tussen onder andere T-Mobile en Alzheimer Nederland. Deze interessante doolhof-game is in het buitenland al een groot succes.

Sea Hero Quest

Al meer dan een miljoen keer gedownload is Sea Hero Quest in onder andere Duitsland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Ook in Nederland willen Alzheimer Nederland en T-Mobile van Sea Hero Quest een groot succes maken. Met de game help je het wetenschappelijk onderzoek naar een mogelijke oplossing voor de genezing van alzheimer. Nog altijd is dementie iets waar geen genezing voor mogelijk is.

In de game ben je een zoon van een zeevaarder. De zoon moet terugkeren naar de verschillende plaatsen waar de zeevaarder is geweest. Helaas is de vader vergeten waar hij allemaal is geweest tijdens zijn tocht. Tijdens het navigeren door de verschillende gebieden verzamel je je herinneringen in je logboek in Sea Hero Quest. Je spoort magische dieren op, verzamelt zo veel mogelijk zeesterren en hierna kan je je boot een nieuwe lik verf geven of vlaggen kopen voor op je boot.

Sea Hero Quest

Voordat je aan je reis begint dien je een bepaalde route te varen, die je voor vertrek krijgt te zien. Het doel is als gebruiker om deze route te onthouden en vervolgens in de game tot uitvoering te brengen. Volgens de ontwikkelaars krijgen zij op deze manier veel nuttige gegevens, die veilig en anoniem worden opgeslagen. De data bevat informatie zoals de menselijke ruimtelijke navigatie.

Sea Hero Quest

Wanneer 100.000 spelers de game minimaal 2 minuten spelen, zou dit gelijkstaan aan 57 jaar onderzoek naar dementie. Het doel is dus van Sea Hero Quest om het onderzoek naar Alzheimer te steunen door het spelen van een vermakelijke game. Je kunt de game uit de Play Store gratis installeren via onderstaande button.

Sea Hero Quest
Sea Hero Quest
Ontwikkelaar: GLITCHERS
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel