DreamLab: bijdragen aan onderzoek naar kanker, terwijl je slaapt

Terwijl je slaapt een bijdrage leveren aan het onderzoek naar kanker. Dat is de app DreamLab wil bereiken. De rekenkracht van je telefoon kan in de nacht gebruikt worden om onderzoek te doen naar kanker.

DreamLab

DreamLab is ontstaan door een samenwerking tussen Vodafone Australië en The Garvan Institute of Medical Research. Met de applicatie DreamLab kan je onderzoekers helpen bij het onderzoek naar kanker. Aan de applicatie is twee jaar gewerkt. Het is met de applicatie mogelijk om de rekenkracht van smartphones te gebruiken en met al deze telefoons samen een ‘supercomputer’ te creëren. Doordat het in de nacht gebeurt, heeft de gebruiker geen last van dat de rekenkracht gebruikt wordt.

DreamLab app

Wanneer 1000 mensen gebruik maken van de applicatie, dan moet verwerken van de gegevens al dertig keer sneller gaan, zo laat Vodafone weten. Je kunt een bijdrage leveren via het mobiele netwerk, maar ook via het WiFi-netwerk. Je kunt zelf aangeven hoeveel MB aan dataverkeer voor DreamLab gebruikt mag worden om de gegevens te synchroniseren. Ook kan je in de DreamLab app aangeven voor welke soorten kanker je je bijdrage wilt leveren.

De DreamLab app doet denken aan HTC Power to Give, waarmee ook de rekenkracht gebruikt wordt om gegevens te verwerken. Via onderstaande button kan je de DreamLab direct downloaden uit de Google Play Store.

DreamLab
DreamLab
Ontwikkelaar: Vodafone Foundation
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel