Skype optimaliseert app voor oude Android-versies

Skype heeft bekend gemaakt dat het een update uitrolt waarmee gebruikers met een oudere Android-versie veel verbeteringen zullen merken. Het gaat om toestellen die draaien op Android 4.0.3 tot en met Android 5.1.

Skype geoptimaliseerd

Er wordt een update uitgerold voor de Skype app die het gebruik van de chat- en beldienst op oudere Android toestellen prettiger moet maken. De applicatie is in verschillende opzichten een verbetering waarbij het lichter is in het geheugenverbruik. De app vraagt minder van zowel de opslagruimte als het werkgeheugen van de smartphone. Dit zorgt er ook voor dat de app sneller werkt en voor betere audio- en videokwaliteit bij een minder krachtig toestel.

Skype Android

Specifiek zijn de optimalisaties bedoeld voor de wat oudere Android-versies; van Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich tot en met Android 5.1 Lollipop. De update wordt in de komende weken uitgerold en hierbij zijn de deelnemers aan het Skype Insiders Program als eerst aan de beurt. Je kunt je daarvoor eventueel hier aanmelden. Er wordt in de komende weken gestart met het breed uitrollen van de update voor iedereen via de Play Store.

Skype
Skype
Ontwikkelaar: Skype
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel