Snapchat voegt nieuwe Lenses toe voor ‘social distancing’

Snapchat heeft een reeks nieuwe Lenses toegevoegd aan de app. De nieuwe lagen moeten je helpen herinneren aan de anderhalve meter afstand. Dit alles vanwege het coronavirus. De Lenses zijn bedacht in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie.

Social Distancing in Snapchat

‘Social Distancing’, we kunnen al een tijd niet meer om deze term heen. Anderhalve meter afstand houden is belangrijk om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Daar hebben de ontwikkelaars van Snapchat nu ook wat op bedacht. Dankzij de toevoeging van nieuwe ‘Lenses’ kun je laten herinneren aan de ‘sociale afstand’.

Snapchat Lenses Social Distancing

Met de lens ‘My Social Distancing’ worden gebruikers aangemoedigd om de afstand van anderhalve meter aan te houden. Op de grond wordt middels augmented reality (AR) een virtuele cirkel op de grond geprojecteerd. Dit is de afstand die door de WHO en andere gezondheidsorganisatie worden aanbevolen. Op deze manier moet de kans op verdere besmetting en verspreiding van het coronavirus tot een minimum beperkt worden.

Er zijn nog andere Lenses toegevoegd aan Snapchat. Gebruikers zien bijvoorbeeld een animatie van wassende handen, thuisblijven en niet aan je gezicht zitten. Deze Lenses worden vanaf nu toegevoegd aan Snapchat. Eventueel kan aanvullende informatie verkregen worden via de link naar de WHO.

Snapchat
Snapchat
Ontwikkelaar: Snap Inc
Prijs: Gratis+
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel