Socialife: Sony zet eigen social media-applicatie in Play Store

Sony heeft haar eigen social media applicatie in de Play Store gezet. De applicatie Socialife News was eerder exclusief voor de Xperia-lijn van Sony, maar is nu ook op niet-Sony toestellen te downloaden. Socialife combineert de sociale netwerken met belangrijke (RSS-) feeds, in een strak vormgegeven applicatie.

Socialife News
Sony had in het verleden al een eigen social media-applicatie genaamd Timescape. Sinds een tijd heeft Sony deze vervangen door Socialife. In de applicatie kan een Facebook, Twitter en YouTube account toegevoegd worden. De meest recente updates worden dan vervolgens gebundeld of apart weergegeven. De applicatie werkt op toestellen met Android 4.1 of hoger, maar ook op Sony VAIO laptops is de applicatie geïnstalleerd. De applicatie ziet er strak vormgegeven uit en maakt bij gebruik van thumb-weergave, waardoor het de app helemaal af maakt.

Socialife YouTube

Met Socialife kunnen niet alleen je sociale netwerken in de gaten worden gehouden, maar kunnen ook nieuwsberichten van meer dan 250 verschillende partners worden ingesteld. Mocht de website van jou keuze er niet tussenstaan, dan kan je handmatig ook een RSS-feed toevoegen. In de applicaties zitten nog een paar kleine bugs, maar verder werkt de applicatie prima.

Socialife Facebook

Vanuit de applicatie kan een artikel gedeeld worden via de sociale netwerken. Artikelen die je later nog eens terug wilt lezen, kunnen gemarkeerd worden als bladwijzer. Naast een strak vormgegeven applicatie heeft Sony de toepassing uitgerust met drie verschillende widgets. De widgets zien er strak uit en geven je inzicht in de laatste nieuwtjes.

Socialife widget

Nadeel van de applicatie is dat Socialife maar tien tweets inlaadt. Als je meer tweets wilt bekijken, moet je verder lezen in een andere Twitter-applicatie of via de browser. Persoonlijk vind ik tien tweets veel te weinig. Van Facebook worden maximaal twintig updates ingeladen. De applicatie zit strak in elkaar en is eventueel in te stellen op de Nederlandse taal. Socialife News is gratis te downloaden uit de Play Store. Volgens Sony is de toepassing al meer dan 13 miljoen keer gedownload.

News van Sony:News Suite
News van Sony:News Suite
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Socialife News
 • 9.2/10
  Vormgeving - 9.2/10
 • 8.5/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8.5/10
 • 7.9/10
  Mogelijkheden - 7.9/10
 • 8/10
  Snelheid - 8/10
 • 8.6/10
  Privacy - 8.6/10
8.4/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Onwijs strakke vormgeving
 • Eigen RSS-feed toevoegen

Minpunten

 • Maximaal 10 tweets worden weergegeven

Lees ook

Reageer op dit artikel