Sony rolt Android 8.0 Oreo ook uit voor Xperia XZ en XZs

Nadat Sony de update naar Android 8.0 Oreo eerder al uitbracht voor de Xperia XZ Premium is de update nu voor andere Xperia-toestellen beschikbaar. Gebruikers van de Sony Xperia XZ en XZs staat nu ook de update klaar naar de nieuwste Android-versie.

Android 8.0 Oreo voor Xperia XZ en XZs

Sony was eigenlijk de eerste fabrikant die smartphones vanuit de doos met Oreo op de markt bracht. Dit zijn de Xperia XZ1 en XZ1 Compact. Sony was eveneens de eerste die voor een niet Google-toestel de update naar Android 8.0 Oreo wist te verspreiden; namelijk voor de Xperia XZ Premium. Nu wordt de update uitgerold naar twee eerder uitgebrachte toestellen van de Japanse fabrikant.

Gebruikers van de Sony Xperia XZ en Xperia XZs kunnen vanaf nu de update verwachten naar Android 8.0 Oreo. De update brengt een groot aantal nieuwe functies. Denk aan picture-in-picture, notification dots, slimme tekstselectie, app shortcuts en autofill API. Daarnaast heeft Sony ook zelf nog een aantal extra’s meegeleverd. Samen met de update naar Oreo wordt ook direct beveiligingsupdate november meegeleverd.

Sony Xperia XZs android 8.0 oreo

Sony rolt de update vanaf nu gefaseerd uit, waarbij het nog even zou kunnen duren voordat de update in Nederland beschikbaar is. Het is goed om te weten dat de update in ieder geval in volle gang is, en dat je dus binnenkort een melding op je smartphone kunt verwachten dat de update klaarstaat. De update is circa 1,2 GB groot en we raden je dan ook aan de update via WiFi te downloaden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel