Sony rolt Marshmallow in Nederland uit voor Xperia Z2, Z3 en Z3 Compact

Sony heeft de uitrol van de Android 6.0.1 Marshmallow update verder uitgebreid. In Nederland kunnen de bezitters van de Sony Xperia Z3, Z3 Compact en Xperia Z2 de update vanaf vandaag verwachten. Eerder begon de uitrol al voor de Xperia Z5-serie en de Xperia Z3+.

Sony Xperia Z2, Z3, Z3 Compact: Marshmallow

Android 6.0.1 Marshmallow wordt vanaf nu in ons land uitgerold voor de Sony Xperia Z2, Sony Xperia Z3 en Sony Xperia Z3 Compact, zo melden gebruikers aan DroidApp. Eerder werden de drie toestellen al uitvoerig door de Japanse fabrikant getest middels een beta-programma. Sony bracht in maart van dit jaar de Marshmallow update uit voor de Xperia Z5-serie en Xperia Z3 Plus. Daarna werd het dus ruim een maand stil rondom de updates.

Sony Xperia Z3 Compact

Updates vanuit Sony

Het is opvallend dat Sony haar toch wel verouderde toestellen bijhoudt met updates. De Xperia Z2 werd eind maart 2014 uitgebracht. De Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact werden in het najaar van 2014 op de markt gebracht. Samen met de Marshmallow-update wordt ook de nieuwste versie van de Xperia UI interface uitgebracht naar de smartphones.

Marshmallow functies op je Xperia

In een eerder uitgebrachte video werden de nieuwste Marshmallow-functies voor de Xperia-toestellen getoond. Hierbij valt de nieuwe camera-interface op, het instellen van rechten voor apps en Doze waardoor er efficiënter wordt omgegaan met de accu. Dankzij Direct Share kan content sneller gedeeld worden naar contactpersonen.

Sony Xperia Z2

Downloaden

De update voor de Sony Xperia Z2, Z3 en Z3 Compact wordt vanaf nu OTA uitgerold. Zodra de update beschikbaar is, krijg je hiervan een melding op je toestel. We raden je aan de update via een WiFi-verbinding te downloaden, omdat deze bijna 1GB groot is. Via Instellingen > over het toestel > software-update kan je handmatig controleren of de update al beschikbaar is. De updates krijgen het build-nummer 23.5.A.0.570 mee.

Heb jij de update al? We horen graag van je, wat je bevindingen zijn.

Lees ook

Reageer op dit artikel