Definitief: Sony stopt met Xperia Z-serie

Sony zet een punt achter de Sony Xperia Z-serie, zo heeft de fabrikant zojuist bevestigd. Dit betekent dat er geen Sony Xperia Z6 zal komen. Op het Mobile World Congress in Barcelona kondigde het bedrijf de nieuwe Xperia X-serie aan met de Xperia X, Xperia XA en Xperia X Performance.

Sony Xperia Z-serie

De Sony Xperia Z-serie is niet meer, althans; nieuwe toestellen worden niet meer onder de naam Xperia Z uitgebracht. Gisteren kwamen hierover wat geruchten naar buiten en deze blijken nu te kloppen. De Sony Xperia Z5-serie is de laatste reeks uit deze serie. Overigens betekent dit niet dat de productie van de Xperia Z5 stopt; die gaat gewoon door. Alleen een Xperia Z6 zullen we niet gaan zien van Sony.

Sony Xperia Z3

Sony geeft aan dat de Z-serie zijn hoogtepunt heeft bereikt. Met de Xperia X-serie die op het Mobile World Congress is gepresenteerd slaat het bedrijf een nieuwe weg in, met nieuwe toestellen. De Xperia Z-lijn stond voor het beste van de geavanceerde technologieën, terwijl de Xperia X-lijn gebaseerd is op het brengen van intelligente, gepersonaliseerde producten.

De reactie van Sony is als volgt;

“The Xperia Z line has reached its culmination – Xperia X series represents a new chapter and evolution of our product strategy. Whilst the Xperia Z series was all about bringing the best of Sony’s advanced technologies to smartphones, Xperia X series is based on bringing smart, adaptive Sony user experiences across camera, battery performance and hardware / software design.”

Xperia Z tijdlijn

In januari 2013 kwam het eerste toestel van Sony uit onder de naam Xperia Z. Hiermee voorzag het haar smartphones van een ander design dan we eerder zagen bij de Xperia-toestellen van Sony Ericsson. Later in 2013 werd de Xperia Z opgevolgd door de Xperia Z1. Een jaar later werd de Sony Xperia Z2 uitgebracht, gevolgd door de Xperia Z3 eind 2014. Inmiddels zijn we aangekomen bij de Xperia Z5 die bestaat uit de Xperia Z5, Xperia Z5 Compact en Xperia Z5 Premium. De Xperia X-lijn zal deze toestellen op den duur gaan opvolgen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel