Sony Xperia Z5 Compact: kleurrijke smartphone vanaf vandaag in Nederland

De kleurrijke Sony Xperia Z5 Compact is vanaf vandaag beschikbaar bij de Nederlandse winkels. Sony kondigde begin september de nieuwe waterdichte Xperia Z5 Compact aan en is voorzien van interessante specificaties en natuurlijk het compacte formaat. We zetten de details voor je op een rij.

Sony Xperia Z5 Compact

Vanaf vandaag is de Sony Xperia Z5 Compact leverbaar. Het toestel is beschikbaar in verschillende kleuren zoals geel, rood, wit en zwart. Sony kondigde de Sony Xperia Z5-lijn begin september aan tijdens de IFA in Berlijn. Naast de Sony Xperia Z5 Compact presenteerde de fabrikant ook de Xperia Z5 en de Xperia Z5 Premium. De ‘gewone’ Xperia Z5 zal eind deze week naar Nederland komen en de Premium zal in november zijn debuut maken.

Sony Xperia Z5 Compact

De Xperia Z5 Compact mag dan wel wat kleiner zijn dan zijn andere twee gezinsleden, op het gebied van specificaties hoef je niet veel in te leveren. Sony heeft het toestel voorzien van een snelle Snapdragon 810 octa-core processor en een werkgeheugen van 2GB. Het interne geheugen van 32GB kan uitgebreid worden met een geheugenkaart van maximaal 200GB. De Xperia Z5 Compact draait op Android 5.1 Lollipop en gisteren werd bekend dat het toestel ook de update naar Android 6.0 Marshmallow zal gaan krijgen.

Sony Xperia Z5 Compact

Sony heeft de Xperia Z5 Compact voorzien van een 4,6 inch HD-display met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Daarnaast is er een 23 megapixel camera aanwezig die je in 0,03 seconden een foto laat schieten. Ook in donkere omgevingen kunnen de mooiste foto’s geschoten worden dankzij de talloze technologieën waarmee het toestel is uitgerust. De Xperia Z5 Compact is stof- en waterdicht en volgens Sony moet de 2700 mAh accu het twee dagen uithouden.

Sony Xperia Z5 Compact

Enthousiast? Voor 599 euro is de Xperia Z5 Compact verkrijgbaar bij Coolblue, Studentmobiel en Belsimpel.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel