Sony Mobile: 2016 wordt een spannend jaar voor Xperia-smartphones

Sony Mobile, de smartphone-tak van Sony, krijgt van Sony-CEO Kazuo Hirai nog iets meer dan een jaar de tijd om grotere zwarte cijfers te schrijven. Als aan het einde van het boekjaar 2016 de smartphone-tak van Sony niet winstgevend is, dan zullen opties overwogen worden. Sony maakt smartphones met de modelnaam Xperia en was eerder bekend onder de naam Sony Ericsson.

Sony Mobile

Sony Mobile gaat een spannend jaar tegemoet. In 2016 moet Sony Mobile winstgevend worden, anders worden volgens de CEO van Sony, Kazuo Hirai, andere opties overwogen. Welke opties dit precies zijn, wordt niet bekend gemaakt. Het is goed mogelijk dat een van de opties is dat Sony dan zou stoppen met het maken van smartphones in de Xperia-lijn. Eerder werd de verkoop van Vaio laptops en computers al gestopt.

Sony Xperia Z5 header

Afgelopen kwartaal zag Sony Mobile wel een stijging in de winst, maar zag het de omzet verder dalen. Ook het aantal geleverde smartphones daalde. In thuisland Japan weet Sony een marktaandaal te behalen van slechts 17,5 procent. In Noord-Amerika ligt dit aandeel op minder dan één procent, zo meldt persbureau Reuters. Sony heeft drie jaar van herstructurering achter de rug en dit lijkt het positieve resultaat wel ten goede te komen, maar Sony is er hiermee nog niet.

Vandaag is het startschot gegeven van de verkoop van de Xperia Z5-lijn in Nederland. De Sony Xperia Z5 Compact is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel