Sony presenteert nieuwe strategie en lanceert tal van slimme accessoires

Sony heeft op het Mobile World Congress in Barcelona deze ochtend een reeks slimme accessoires gepresenteerd. Met een vernieuwde strategie; persoonlijker en intelligenter, heeft Sony ook een lijn met Xperia smartproducten geïntroduceerd.

Sony Xperia

De smartphones moeten persoonlijker en intelligenter worden, zo laat Sony weten en heeft haar smartphone portfolio uitgebreid met de Xperia X-serie. Daarbij moeten de nieuwe apparaten van Sony ons ook verbinden met elkaar en ook een rijkelijke toevoeging worden op het leven. Sony heeft op het Mobile World Congress dit duidelijk naar buiten gebracht en een aantal slimme apparaten aangekondigd.

Xperia Ear

Van de zomer komt de Xperia Ear op de markt. Sony benadrukte dat het hier niet gaat om een headset, maar een slimme oortelefoon waarmee je spraakopdrachten kunt uitvoeren en nieuws kunt opvragen. Denk bijvoorbeeld aan weerinformatie, gemiste oproepen te horen krijgt en dergelijke informatie kunt krijgen. Via de Xperia Ear kun je ook audioboodschappen versturen naar je contacten zonder dat je je smartphone hoeft te gebruiken.

Sony Xperia Ear

Naast het geven van informatie over het weer en oproepen kan deze headset je ook voorzien van routebegeleiding. De Xperia Ear kan verder tweets voorlezen zodat je altijd op de hoogte bent van wat je vrienden doen. De smart-ear maakt contact via NFC, is van zacht siliconen materiaal gemaakt, IPX2 waterdicht en heeft een accuduur van één dag. Xperia Ear zal medio zomer 2016 op de markt worden gebracht.

Xperia RM-X7BT

De Xperia RM-X7BT is een Bluetooth commander voor in de auto, via het systeem kun je je muziek streamen. Maar ook kun je het systeem gebruiken om spraakcommando’s uit te voeren en handsfree te bellen. De RM-X7BT bestaat uit twee modules, een adapter module die voor het streamen van muziek zorgt en een commander, die je kan assisteren bij bijvoorbeeld het navigeren. Deze Bluetooth oplossing voor in de auto zal medio zomer 2016 op de markt worden gebracht.

Xperia Concepten

Tijdens de presentatie kwam Sony met meer voorbeelden van smartproducten voor in en om het huis, deze concepten zullen we voorlopig nog niet op de markt gaan zien. Wel bieden deze concepten een leuk kijkje in de keuken van Sony.

Xperia Eye

Met Xperia Eye kun je gebeurtenissen vastleggen zoals jij ze ziet, de groothoeklenscamera kun je namelijk gemakkelijk aan je kleding bevestigen of om je hals dragen. De camera bevat intelligente sluitertechnologie die aan de hand van geluid en gezichtsherkenning foto’s maakt.

Xperia Eye

Xperia Projector

Xperia Projector is een slimme projector die er stijlvol uitziet en waarmee op platte oppervlakten content getoond kan worden. Ook moet de projector reageren op bewegingen die je op het oppervlak doet, net zoals je dit gewend bent van een smartphone.

Xperia Agent

De Xperia Agent is letterlijk een assistent en kun je het beste zien als het verlengde van de Xperia Ear. Xperia Agent voorziet je namelijk ook van handige informatie en kan apparatuur in huis bedienen. Ook kun je via spraakcommando’s de assistent diverse taken laten uitvoeren. De Xperia Agent bevat een camera en een projector-display zodat content op platte oppervlakten getoond kan worden.

Lees ook

Reageer op dit artikel