Sony presenteert nieuwe mid-range smartphone; de Xperia 8

Sony heeft de Xperia-familie uitgebreid met een nieuw familielid. In Japan toont het bedrijf de Xperia 8, voorzien van nette specificaties in een waterbestendig jasje.

Sony Xperia 8

In thuisland Japan heeft Sony het doek van de Sony Xperia 8 gehaald. De fabrikant plaatst deze smartphone in het mid-end segment. Het toestel biedt een 6,0 inch Full-HD+ beeldscherm met een beeldverhouding van 21:9. Dit zagen we eerder al terug bij de Xperia 5 en Xperia 1 van de fabrikant. Verder is de telefoon uitgerust met een Snapdragon 630 octa-core processor, een 2760 mAh accu en een vingerafdrukscanner aan de zijkant van de Xperia 8.

Sony Xperia 8

De Sony Xperia 8 is verder voorzien van Android 9 Pie met de eigen skin van Sony. Achterop heeft de telefoon een 12MP en 8MP dual-camera, waarbij er ondersteuning is voor 2x optische zoom en een diafragma van f/1.8 en f/2.4. Voorop is een 8 megapixel front-camera te vinden. Sony levert het toestel met een waterdichte behuizing, Bluetooth 5.0 en hij komt in de kleuren zwart, blauw, grijs en oranje.

Onbekend is of de Sony Xperia 8 ook in Nederland uitgebracht wordt. Op dit moment is hij alleen voor Japan gepresenteerd. De prijs voor het toestel ligt op omgerekend zo’n 460 euro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel