Sony stopt met het ondersteunen van thema’s: Xperia XZ3 als eerst

Sony lijkt te stoppen met het aanbieden van thema’s op haar Xperia-toestellen. De Sony Xperia XZ3 is de eerste smartphone waarbij het niet meer mogelijk is om te kiezen voor een ander thema.

Thema’s op je Xperia

Sony biedt al lange tijd thema’s aan die je kunt gebruiken op je Xperia-toestel, net als verschillende andere fabrikanten zoals Huawei en Samsung. Sony heeft met de komst van de Xperia XZ3 bevestigd dat het bij dat toestel niet langer meer mogelijk is om een ander thema in te stellen. Het is nog wel mogelijk om gebruik te maken van andere elementen zoals het veranderen van live wallpapers.

Xperia thema's

De verandering aan de kant van Sony lijkt niet met de komst van Android 9 Pie te zijn gebeurd. Dit omdat toestellen die onlangs zijn voorzien van een update naar Android Pie, nog steeds de mogelijkheid bieden voor het aanpassen van het thema. De reden dat het niet meer mogelijk is om een ander thema te kiezen, is omdat het volgens Sony door te weinig mensen gebruikt wordt. Het is daarom aannemelijk dat het op termijn ook voor andere, nieuw uitgebrachte toestellen einde verhaal is om geen thema’s meer te kiezen. Of het voor bestaande toestellen verandert, is niet duidelijk.

Sony laat hierover het volgende weten;

“Based on the low usage rate, Sony has decided to remove the Theme function in Xperia XZ3. You can still download and use wallpapers from Google Play store on Xperia XZ3. You can also apply live wallpapers from these themes.

Devices that are upgraded to Android 9.0 Pie will still have Themes.”

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel