Sony Xperia XZ3 met Android 9.0 Pie en aanraakgevoelige randen aangekondigd

Sony heeft de Xperia XZ3 zojuist officieel aangekondigd. De smartphonefabrikant heeft hier de periode rond de IFA in Berlijn voor aangegrepen. De nieuwe smartphone is voorzien van een elegant design met high-end specificaties. We zetten de details op een rij.

Sony Xperia XZ3 aangekondigd

Na weken van geruchten heeft Sony zojuist officieel de Sony Xperia XZ3 aangekondigd. Het is de nieuwe smartphone en tevens de opvolger van de Xperia XZ2 die eerder dit jaar nog als high-end smartphone werd gepresenteerd. Er is dus al snel een opvolger voor de XZ2. Overigens is er (nog) geen Xperia XZ3 Compact en heeft de Xperia XZ2 Compact dus geen opvolger.

De Sony Xperia XZ3 is voorzien van een 6,0 inch HDR OLED scherm met een QHD+ resolutie en 18:9 beeldverhouding. Sony denkt nog niet aan het gebruik van een notch, en naar mijn mening is daar zeker niets mis mee. Het toestel is uiteraard ook weer voorzien van Bravia OLED TV technologie voor het beste resultaat. Het glas is licht gebogen wat zorgt voor een extra premium design.

Waar het er eerder op leek dat de XZ3 voorzien zou worden van een 48 megapixel camera, is de smartphone voorzien van een 19 megapixel Motion Eye camera. Deze biedt uitgebreide mogelijkheden. Daarbij kan er in 4K HDR gefilmd worden en in Full-HD met 960 frames per seconde slow-motion gefilmd worden. De camera kan snel gestart worden als je het toestel oppakt en horizontaal houdt. Aan de voorkant is een 13 megapixel front-camera geplaatst.

Side Sense

De Sony Xperia XZ3 wordt voorzien van Side Sense. De smartphone kan bediend worden door te tikken aan de zijkant van de smartphone. Het doet denken aan Edge Sense zoals op de U11 en U12 van HTC. Door bijvoorbeeld twee keer aan de zijkant van de XZ3 te tikken, kan een slim menu getoond worden met laatst gebruikte, of voorspelde apps.

Hiervoor maakt de telefoon gebruik van kunstmatige intelligentie, ofwel Ai, wat staat voor Artificial Intelligence. Je kunt ook met één hand inzoomen op foto’s of op een snelle manier teruggaan naar het vorige scherm. Het moet het gebruik van de smartphone weer net wat prettiger maken. We zijn dan ook benieuwd hoe Side Sense in de praktijk werkt.

Sony Xperia XZ3 Side Sense

Sony levert de Xperia XZ3 verder met S-Force Front Surround Sound speakers, dat is een mond vol, maar volgens Sony moet dit de beste geluidskwaliteit leveren.

De Xperia XZ3 wordt geleverd met de high-end processor van Qualcomm; de Snapdragon 845. Daarbij heeft het toestel een 3300 mAh accu die ook draadloos opgeladen kan worden. Ook goed nieuws, is dat het toestel vanuit de doos geleverd wordt met de nieuwste Android-versie; Android 9.0 Pie.

Verkrijgbaarheid

De Sony Xperia XZ3 is vanaf 5 oktober te koop in Nederland. De adviesprijs van de XZ3 ligt op 799 euro. Je kunt kiezen uit de kleuren Black, White Silver, Forest Green en Bordeaux Red. Het toestel is voorzien van IP65/IP68 certificering en is dus stof- en waterdicht.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel