Sony werkt aan oprolbare smartphone met de naam Xperia F

Na Huawei en Samsung werkt ook Sony aan een opvouwbare smartphone. De naam van het toestel zou Xperia F worden. Eigenlijk is dit niet echt een opvouwbaar toestel, maar een oprolbare smartphone.

Sony met Xperia F

We zagen eerder al de Huawei Mate X en bij Samsung zagen we de Galaxy Fold. Nu lijkt ook Sony serieus werk te maken van een vouwbare smartphone. Bij Huawei en Samsung zagen allebei de fabrikanten tegenslagen; hopelijk geldt dat niet voor Sony. Sony zou naar verluidt het toestel de naam Xperia F meegeven.

De informatie hierover is afkomstig van een Samsung-insider, Max J. Hij onthult ook enkele specificaties van het toestel. Volgens hem zal de smartphone beschikken over een LG-display van een nog niet bekende grootte. Daarbij wordt de smartphone voorzien van een 10X zoom camera, Snapdragon 7250 chipset en 3220 mAh accu. Dit zijn echter de specificaties van het prototype. Het definitieve model zou over een Snapdragon 855 processor beschikken en een Qualcomm X50 modem voor 5G.

Onduidelijk is wanneer Sony haar vouwbare device gaat laten zien. Zodra hierover meer bekend is, houden we je natuurlijk op de hoogte. Volgens de bron zou dit in december 2019/begin 2020 moeten zijn. Het design zou er uit moeten zien zoals in onderstaande video. Max J spreekt over een Nautilus design.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel