Sony presenteert uitgebreid vlaggenschip: Sony Xperia 1

Sony heeft zojuist op het Mobile World Congress de nieuwe Sony Xperia 1 aangekondigd. Niet meer de XZ-serie, maar gewoon ‘Xperia 1’. Het bedrijf slaat niet alleen met de naam een nieuwe weg in. Qua specs kunnen we ook weer veel verwachten.

Sony Xperia 1 aangekondigd

Sony heeft in het zonnige Barcelona vanochtend haar nieuwste vlaggenschip aangekondigd. Dit doet de fabrikant met de introductie van nog drie toestellen die vanochtend zijn geïntroduceerd. De smartphone heeft de naam Sony Xperia 1 meegekregen en kan gezien worden als de opvolger van de Sony Xperia XZ3.

Sony Xperia 1 Black

Aan de voorzijde van de smartphone pronkt een 6,5 inch 4K OLED-beeldscherm. Deze heeft een beeldverhouding van 21:9, langwerpig dus. Sony spreekt over CinemaWide als naam voor het scherm. Dit scherm is daardoor niet alleen ideaal voor het kijken van films of het spelen van games, je kunt ook gemakkelijk twee apps naast elkaar openen.

Xperia 1 scherm

Camera

De Xperia 1 heeft aan de achterzijde een triple-camera met elk 12 megapixel. De lenzen zijn afgestemd op verschillende situaties zodat je altijd een mooie foto kunt schieten. Er is een 16mm wide-angle lens, standaard 26mm lens en een 52mm telefoto-lens. Daarbij heeft Sony verschillende technologieën in de camera gestopt die het fotograferen nog beter en prettiger moeten maken.

Er is Eye AF autofocus. Volgens Sony kan het algoritme op deze manier zorgen voor een scherpe focus op het juiste niveau en komt dit de kwaliteit van de foto ten goede. De camera heeft een opvallend lage lichtgevoeligheid van f/1.6. Het schieten van foto’s in donkere omgevingen moet daarmee kinderspel worden. Uiteraard is er ook RAW-ondersteuning zodat je eventueel later nog aan de slag kunt met het bewerken van je foto’s.

Sony Xperia 1 White

Sony maakt voor de fotocamera gebruik van verschillende technieken uit het eigen camera-assortiment, denk aan technieken uit de Alpha-lenzen van Sony; die we terugvinden onder de naam BIONZ X for Mobile. Voor het filmen worden ook de beste technieken. De Xperia 1 kan filmen in 4K HDR met 24 frames per seconde, in 21:9 beeldformaat.

De Sony Xperia 1 heeft nog veel meer te bieden. Er is de moderne, razendsnelle Qualcomm Snapdragon 855 processor en 3300 mAh accu. Deze kan draadloos en snel opgeladen worden; en er zijn speakers met Dolby Audio. De IP65/68 certificering zorgt ervoor dat het toestel waterbestendig is.

Verkrijgbaarheid

Sony brengt de Xperia 1 in de lente van 2019 op de markt, uiteraard met Android Pie. Hierbij kun je kiezen uit de kleuren Black, Purple, White en Grey. De prijs van de smartphone komt te liggen op 949 euro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel