‘Sony’s volgende vlaggenschip heet Xperia 1′ (foto)

Evan Blass heeft nieuwe informatie gedeeld over het nieuwe vlaggenschip van Sony. De smartphone zal voorzien worden van krachtige hardware en een nieuwe naam. Geen Xperia XZ4, maar Xperia 1, lijkt de nieuwe naam te worden. We zien ook nog eens de Xperia 10-familie.

Sony Xperia 1 als nieuw vlaggenschip

Er zijn in de afgelopen tijd nogal wat berichten gepubliceerd over de Sony Xperia XZ4. Het zou het nieuwe toptoestel worden van Sony. Echter lijkt dit nu een iets anders te lopen en kiest Sony voor een nieuwe naam voor het toestel. Volgens Evan Blass gaat de nieuwe high-end smartphone Sony Xperia 1 heten, voorzien van een triple-camera en vingerafdrukscanner onder het scherm.

Sony Xperia 1

Tegelijkertijd lijkt het erop dat Sony ervoor kiest om de Xperia 1 als vervanger voor de XZ-reeks en XZ Premium uit te brengen. Blass laat namelijk weten dat het toestel voorzien zal zijn van een 4K HDR OLED-display; iets wat we eerder alleen bij de Premium terugzagen. Eerdere geruchten spraken over een 21:9 beeldverhouding, Snapdragon 855 processor, 6GB aan werkgeheugen, 128GB opslagruimte en een flinke 4400 mAh accu. Natuurlijk is ook Android Pie aanwezig.

Xperia 10-serie

Met deze specificaties heeft Sony een absolute krachtpatser in handen. Maar er is nog meer. Sony werkt ook aan een nieuwe Xperia 10 en Xperia 10 Plus, die de huidige XA-serie moet vervangen. Ook van deze twee toestellen laat Evleaks een nieuwe foto zien;

Sony Xperia 10 - Plus

Sony heeft maandagochtend op 25 februari, een persconferentie tijdens het Mobile World Congress. Daar krijgen we naar verwachting alles te horen over de nieuwe toestellen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel