Sony Xperia Z2, Z2 Tablet, Z3 en Z3 Compact krijgen Stagefright-patch

Sony heeft vier van haar apparaten voorzien van een update. De Sony Xperia Z2 en Sony Xperia Z2 Tablet hebben beide een update ontvangen die het toestel weer wat veiliger maakt. Ook voor de Sony Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact is de beveiligingsupdate uitgebracht. Het Stagfright-lek is geheel gedicht met de software-update die de fabrikant heeft uitgebracht.

Sony Xperia: Stagefright

Sony heeft een belangrijke update uitgebracht tegen het Stagefright-lek, zo melden verschillende gebruikers aan DroidApp. Dit lek zorgt ervoor dat kwaadwillende je telefoon over kunnen nemen op afstand, zonder dat je dit zelf door hoeft te hebben. De update komt beschikbaar voor de Sony Xperia Z2, Sony Xperia Z2 Tablet, Sony Xperia Z3 en Sony Xperia Z3 Compact. De update heeft het buildnummer 23.4.A.1.264 en is nog steeds gebaseerd op Android 5.1.1 Lollipop.

Sony Xperia Z3 Compact

Het is geen grote update voor de toestellen, maar wel een belangrijke update. Het Stagefright-lek kan namelijk alle Android-smartphones treffen. De eerstvolgende update voor de Sony Xperia-toestellen zal de update naar Android 6.0 Marshmallow zijn, de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem. In ons update-schema vind je precies terug wanneer jouw toestel de update krijgt.

De update zal over-the-air (OTA) uitgerold gaan worden. Via instellingen, over dit toestel en vervolgens bij software-update kan je eventueel handmatig controleren of de update beschikbaar is voor je toestel.

Lees ook

Reageer op dit artikel