Sony Xperia-interface: meer naar stock-Android onder Marshmallow

Sony geeft ons een nieuw kijkje van de Xperia-interface onder Android 6.0 Marshmallow. Al eerder doken er beelden op van de vernieuwde interface voor Xperia-smartphones. Uit de nieuwste screenshots kunnen we opmaken dat Sony steeds meer de stock-Android beleving wil brengen naar haar eigen Xperia-smartphones, iets wat we ook bij Motorola al zien.

Xperia interface

Sony is druk bezig met de ontwikkeling van Android 6.0 Marshmallow voor verschillende smartphones. De fabrikant maakte eerder al bekend dat 14 Xperia-toestellen de update naar Marshmallow zullen krijgen. De tot nu toe gebruikte Xperia UI was niet verschrikkelijk, maar schoot op sommige gebieden toch tekort. We kregen eerder al screenshots te zien van de nieuwe interface voor Sony Xperia, maar nu krijgen we een breder beeld.

Sony Xperia UI Marshmallow

Onder Android 6.0 moet dit gevoel weggenomen zijn en moet er een compleet vernieuwde beleving neergezet worden, waarbij stock-Android als basis genomen en er kleine aanpassingen zijn gedaan. Een bekend voorbeeld van toestellen met stock-Android is Motorola met bijvoorbeeld de Motorola Moto X Play en Moto X Style.

Sony Xperia UI Marshmallow

Volgens Android Authority is de nieuwe Xperia interface onder Marshmallow enorm snel een een hele verbetering. Het aantal aanpassingen op stock Android door Sony is minimaal en vallen ook de instellingen op in het menu. Ook het maken van foto’s gaat nu nog sneller dankzij de verbeterde camera-app op de Xperia. Het aantal camera-apps voor effecten en toevoegingen is ook drastisch verminderd.

Momenteel bevindt zich de nieuwe Xperia UI nog in beta. Het is dus nog zeker mogelijk dat er aanpassingen en veranderingen worden doorgevoerd. Tot die tijd moeten we het doen met deze screenshots. Wat vind jij van de nieuwe Sony Xperia interface onder Android 6.0 Marshmallow? Van de week verschenen ook screenshots van de nieuwe Samsung TouchWiz interface.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel