Waterdichte Sony Xperia Z5 uitgebracht in Nederland

Nadat dinsdag al de Sony Xperia Z5 Compact verscheen in de Nederlandse winkels is vandaag hèt paradepaardje van Sony in de winkel beland: de Sony Xperia Z5. De Sony Xperia Z5 werd vorige maand aangekondigd tijdens de IFA in Berlijn. Sony wil met de Xperia Z5 de strijd aan gaan met andere smartphones zoals de Samsung Galaxy S6, LG G4 en de andere smartphones uit het segment.

Sony Xperia Z5 in Nederland

De Sony Xperia Z5 is vanaf vandaag in de Nederlandse winkels te vinden. Het vlaggenschip voor dit jaar van Sony is net als zijn voorgangers voorzien van een waterdichte behuizing. Daarnaast is het toestel uitgerust met een krachtige Snapdragon 810 octa-core processor met 3GB aan werkgeheugen. Het toestel werd vorige maand in Berlijn aangekondigd, samen met de Xperia Z5 Premium en de Sony Xperia Z5 Compact. Die laatste ligt sinds woensdag in de Nederlandse winkels.

Sony Xperia Z5 kleur

Het beeldscherm van de Xperia Z5 heeft een grootte van 5,2 inch met een Full-HD resolutie (1920 x 1080 pixels). De Sony Xperia Z5 valt op door de camera die 23 megapixels telt. Door alle slimme functies die erbij beschikbaar zijn maak je onder alle omstandigheden de mooiste foto’s. Daarnaast is er voor het maken van selfies een 5 megapixel front-camera te vinden. Alle foto’s, video’s en andere bestanden kan je opslaan op het 32GB aan interne geheugen en mocht dat te weinig zijn, dan breid je gewoon het geheugen uit met een MicroSD-kaartje.

Sony Xperia Z5

Sony heeft de Sony Xperia Z5 voorzien van Android 5.1 Lollipop, maar de Japanse fabrikant heeft al aangegeven dat de update naar Android 6.0 Marshmallow ook voor dit toestel uitgebracht zal gaan worden. Aan de zijkant zit de vingerafdrukscanner van de Sony Xperia Z5, samen met de sluitertoets voor de camera. Ook op het gebied van connectiviteit heb je niks te vrezen met de Xperia Z5. Je krijgt toegang tot het WiFi-netwerk maar ook tot 3G en 4G-netwerken. Volgens Sony houdt de 2900 mAh accu het bij gemiddeld gebruik met gemak twee dagen uit, dat is nog eens mooi meegenomen!

Sony Xperia Z5 zijkant

De Sony Xperia Z5 heeft een prijskaartje van 699 euro en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en donkergroen. Bij onderstaande webwinkels kan je de Sony Xperia Z5 aanschaffen; met of zonder abonnement.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel