Specificaties van Honor 20 Pro gelekt: wordt tegenhanger van Huawei P30

De Honor 20 Pro is opgedoken in het geruchtencircuit. Naar verluidt zou de smartphone van de dochter van Huawei, een variant worden van de Huawei P30. Toch zullen er meerdere verschillen zijn tussen de twee smartphones. We zetten de specs op een rijtje.

Wordt dit de Honor 20 Pro?

Honor komt binnenkort met haar nieuwe Honor 20-serie. Waar we eerder deze week al meer te zien en horen kregen over de Honor 20 Lite, is het nu de beurt aan de Honor 20 Pro. Naar verwachting bestaat de lijn uit drie toestellen; en komt er ook een Honor 20. Het Pro-model moet een beetje vergelijkbaar zijn met de Huawei P30, een van de twee high-end toestellen van de Chinese fabrikant. Deze zijn sinds begin deze maand verkrijgbaar.

Huawei P30 - P30 pro

Huawei P30 en Huawei P30 Pro

De Honor 20 Pro zou beschikken over een 6,1 inch OLED-beeldscherm. Er komt een Kirin 980 processor met 6GB RAM en 128GB opslagruimte. Aan de voorzijde zal een 32 megapixel camera geplaatst worden, terwijl we aan de achterkant een camera met 48MP sensor, 20MP ultra-wide-angle lens en 8MP telephoto lens. Of de telefoon ook een ToF camera krijgt is onduidelijk. De camera maakt 3x optische zoom mogelijk, zo wordt duidelijk uit de berichtgeving. Voor de beeldverwerking zou Honor de sensor van de Huawei P30 Pro gebruiken.

De accucapaciteit van de Honor 20 Pro zou uitkomen op 3650 mAh, wat een stuk minder is dan bij de P30 Pro; die bedraagt 4200 mAh, maar bij de normale P30 is dit ook 3650 mAh. De smartphone krijgt snelladen met een snelheid van 22.5W. Er wordt verder gesproken over een vingerafdrukscanner geïntegreerd in het scherm.

In onderstaande foto’s zie je tevens de cases die van de Honor 20 of Honor 20 Pro zouden zijn. De beelden zijn afkomstig van een doorgaans goed geïnformeerde bron.

Honor 20 case foto

Of de berichten kloppen is nog niet duidelijk. Er zijn daarnaast nog geen foto’s bekend van de smartphone. In het bericht wordt gesproken over een introductiedatum op 25 april 2019. Echter had Honor het in ons interview eerder over een presentatie in mei 2019. We houden de berichten in de gaten!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 434,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel