Super Mario Run voor Android behaalt meer dan 10 miljoen downloads binnen één week

In nog geen week tijd heeft Nintendo erg goede zaken gedaan met het nieuwe spel Super Mario Run. De game werd vorige week uitgebracht en is inmiddels meer dan 10 miljoen keer gedownload voor Android.

Super Mario Run downloads

Vorige week donderdag bracht Nintendo haar nieuwe game uit voor Android; Super Mario Run. Het spel werd in december al uitgebracht voor Apple iOS. In zo’n zes dagen tijd staat de teller van het aantal downloads op ruim 10 miljoen. Het is niet bekend hoeveel betalende gebruikers hiertussen zitten. Na het spelen van een paar levels moet namelijk een in-app aankoop gedaan worden van 10,00 euro, anders houdt het op.

Super Mario Run downloads

Nintendo-directeur Tatsumi Kimishima gaf eerder deze week aan dat het met Super Mario Run minder geld binnenhaalt dan verwacht. Dit terwijl het bedrijf juist met het eerder uitgebrachte Fire Emblem Heroes meer omzet binnenhaalt. Het verschil is dat gebruikers in de laatstgenoemde game relatief kleine microtransacties kunnen doen voor het krijgen van extra content en meer spelplezier. In het interview laat de directeur weten de voorkeur te hebben voor het betaalmodel zoals bij Super Mario Run.

Speel jij Super Mario Run en heb jij inmiddels een tientje uitgegeven om alles te kunnen spelen?

Super Mario Run
Super Mario Run
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel