Sygic lanceert Dashcam functie in haar mobiele navigatie app

Als je iedere ochtend braaf je smartphone tegen de voorruit plakt om te navigeren dan heeft Sygic wellicht een leuke nieuwe functie voor je. De maker van mobiele navigatiesoftware heeft haar eigen applicatie voorzien van een dashcam functie.

Dashcam en navigatie in één

Met de Sygic app kan je nu automatisch filmen wat er voor je op de weg gebeurt. Zo heb je bij een ongeval bruikbaar bewijsmateriaal in handen. In het geval van een crash wordt de video automatisch voor je bewaard. Hiervoor maakt Sygic gebruikt van de sensoren in je smartphone. Wanneer de accelerometer een hoge G-kracht meet is dat een seintje dat er iets is gebeurd.

Sygic Dashcam

Natuurlijk wil je niet constant op het schermpje zien dat de dashcam opneemt, daarom werkt de functie ook gewoon op de achtergrond als je aan het navigeren bent. “De add-on voor onze Sygic GPS Navigation biedt gemoedsrust voor iedereen die geen hardware-dashcamera heeft of die vaak een auto deelt of huurt. Als u betrokken raakt bij een ongeval, hebt u alvast een back-up achter de hand,“ zegt Sygic product manager Lukas Dermek.

De Dashcam is als uitbreiding van je bestaande Sygic beschikbaar tegen een eenmalig bedrag van 6  euro. Sygic GPS Navigatie is te downloaden via de Google Play Store en kan gezien worden als interessant alternatief voor Google Maps.

Sygic GPS Navigation & Maps
Sygic GPS Navigation & Maps
Ontwikkelaar: Sygic.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel