T-Mobile activeert 4G+ netwerk in Nederland

Klanten van telecomprovider T-Mobile kunnen vanaf nu gebruik maken van het nog snellere 4G+ netwerk. Vanaf vandaag rolt T-Mobile 4G+ uit in Nederland. Dankzij de snellere plus-variant van 4G kunnen er hogere snelheden worden bereikt om te internetten.

T-Mobile 4G+

T-Mobile heeft zojuist bekend gemaakt dat vanaf vandaag 4G+ uitgerold gaat worden in Nederland. T-Mobile volgt hiermee de andere providers zoals KPN en Vodafone. Volgens de provider is 4G+ vijftig procent sneller dan het huidige 4G-internet. De implementatie start vandaag, 11 januari, en zal op woensdag 13 januari afgerond worden. Deze week zal 4G+ een populatiedekking hebben van 76 procent, wat aan het eind van zomer 2016 volledig moet zijn.

Dankzij 4G+ heb je niet alleen een snellere internetverbinding op je smartphone, maar moet de verbinding met het internet ook stabieler zijn. 4G+ kan alleen aangeboden worden op twee 4G-frequentiebanden. T-Mobile heeft vanaf het begin al rekening gehouden met 4G+ op de frequentiebanden 900MHz en 1800MHz.

Om 4G+ te kunnen gebruiken als T-Mobile klant dient wel je toestel dit te ondersteunen. De toestellen met 4G+ ondersteuning zijn te herkennen aan de aanduiding Cat. 6 en Cat. 9. Een voorbeeld van toestellen die deze ondersteuning hebben zijn de LG G4, Sony Xperia Z5 Compact, Samsung Galaxy S6 en de HTC One M9.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel