Talkie app helpt je bij spraakproblemen verstaanbaar te maken

De app Talkie is nu ook beschikbaar voor Android, met de app kan je jezelf verstaanbaar maken als dat niet meer mag of gaat. Eerder was de app alleen verkrijgbaar voor Apple toestellen.

Toch verstaanbaar zijn

Erwin Oudshoorn kwam op het idee toen hij een dubbele kaakoperatie onderging in het UMC Utrecht. In de periode daarna mocht hij zijn kaken niet gebruiken en dus ook niets zeggen. Hij maakte gebruik van een notitie app om zich verstaanbaar te maken met als gevolg dat zijn telefoon vaak werd afgenomen om de tekst te kunnen lezen. Met de Talkie app hoeft dat niet meer.

Talkie app

Talkie zet namelijk de letters en woorden om in spraak en je kan in de app ook een tekening maken om het een en ander te verduidelijken. Handig is dat je voorgeprogrammeerde woorden en zinnen kunt instellen zodat je snel een antwoord kunt geven via het soundboard.

Talkie app soundboard

“Het geeft veel voldoening dat mensen veel baat hebben bij de app. Zo krijg ik regelmatig berichten dat mensen die lijden aan ALS, een infarct hebben gehad of door een andere reden moeilijk of niet kunnen spreken met deze app toch zichzelf verstaanbaar kunnen maken. Ook logopedisten zijn enthousiast over de app.” – Erwin Oudshoorn.

De Talkie app is tegen een kleine vergoeding te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande knop en werkt op zowel smartphone als tablet.

Talkie - Tekst naar spraak
Talkie - Tekst naar spraak
Ontwikkelaar: Tribble Media
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel