Taxibedrijven lanceren AppAcab, aanval geopend op Uber

Nederlandse taxicentrales uit verschillende grote steden hebben de handen ineen geslagen. Ze komen met de app AppAcab. Hiermee willen Nederlandse taxibedrijven hun krachten bundelen en de strijd aan gaan met diensten als Uber.

AppAcab

Taxicentrales in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht hebben een samenwerkingsverband gesloten. Met de app AppAcab moet de strijd aangegaan worden met Uber, zo kan hieruit geredeneerd worden. De taxicentrales zelf ontkennen een aanval op de illegale taxidienst UberPop. De applicatie zou namelijk al voor de komst van UberPop in ontwikkeling zijn.

Vanaf 1 mei moet AppAcab beschikbaar komen in Nederland. De applicatie laat uitsluitend gerenommeerde taxibedrijven zien en daarbij zijn de chauffeurs in het bezit van benodigde vergunningen en diploma’s, zo meldt TaxiPro.

AppAcab heeft een beoordelingssysteem geïntegreerd waarbij klanten hun taxirit een beoordeling kunnen geven. Het betalen van een taxirit zal gaan via iDeal, pinpas, contact of creditcard.

Zoals gezegd wordt de app AppAcab vanaf 1 mei verwacht. Het doel is om steeds meer Nederlandse taxibedrijven verspreid over het land toe te voegen aan AppAcab.

Foto: Chris

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel