TCL kondigt Alcatel Flash aan met 4 camera’s en deca-core processor

TCL, de fabrikant van onder andere Alcatel-toestellen, heeft de Alcatel Flash aangekondigd. Het maken van foto’s staat centraal bij dit toestel. Er zijn namelijk vier camera’s op dit toestel te vinden en je kunt in RAW-formaat foto’s schieten.

Alcatel Flash

Voor de liefhebbers van fotografie heeft smartphonefabrikant TCL een nieuwe telefoon aangekondigd; de Alcatel Flash. Deze smartphone heeft zowel aan de voor- als aan de achterkant een dual-camera waardoor er in totaal vier camera’s aanwezig zijn op het toestel. De telefoon is verder uitgerust met een metalen uitstraling en een vingerafdrukscanner aan de achterzijde.

De camera’s tellen aan de achterzijde allebei 13 megapixel. Er wordt gebruik gemaakt van sensoren van Sony waarbij de ene lens de foto’s in kleur vastlegt en de andere lens in zwart-wit (monochroom). Hierdoor kunnen details beter vastgelegd worden wat ten goede komt voor het eindresultaat. Er is een lichtgevoeligheid van f/2.0 en ook een dual-led flitser en 4K-film mogelijkheid. Voor degenen die graag het uiterste eruit willen halen heeft de Alcatel Flash ook de mogelijkheid om in RAW foto’s te schieten zodat je deze later nog goed kunt bewerken.

Zoals gezegd bevindt zich ook aan de voorzijde een dual-camera. De ene lens heeft 8 megapixel, de andere 5 megapixel. Ook deze hebben een diafragma van f/2.0 en ook hier legt de ene sensor kleuren vast en de andere het beeld in monochroom.

Alcatel Flash

Opvallend zijn ook de rest van de specificaties. Er is namelijk een razendsnelle deca-core processor aanwezig die tien kernen telt. Deze leveren een rekenkracht van 4x 1.9 GHz, 4x 1.4 GHz en 2x 2.3 GHz. Tevens is er 3GB RAM, 32GB (uitbreidbare) opslagruimte en een 3100 mAh accu. Ook is de Alcatel Flash uitgerust met een USB Type-C poort, FM-radio en 4G.

De Alcatel Flash zal in ieder geval uitgebracht worden in landen waaronder Bahrein, Koeweit, Qatar en Pakistan. Het toestel is namelijk opgedoken op de website van Alcatel in de Arabische Emiraten. Of het toestel ook in Europa uitgebracht wordt, is niet bekend. Ook de prijs is nog niet bekend van de telefoon.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel