Telegram stopt stilletjes met app voor Wear OS

Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van Wear OS. Chat-app Telegram ondersteunt niet langer meer de applicatie voor op de smartwatch. De applicatie bood juist vele handige mogelijkheden.

Telegram stopt met Wear OS

Met de achtste verjaardag van Telegram werd Telegram 8.0 uitgebracht, met verschillende nieuwe functionaliteiten. Er werd veel aandacht aan geschonken door het bedrijf, maar waar geen ruchtbaarheid aan werd gegeven is het stoppen van de Wear OS-app. Gebruikers van een smartwatch met Wear OS kunnen de app namelijk niet langer meer downloaden uit de Play Store voor op de smartwatch.

Telegram Android Wear 2.0

Degenen die de Telegram app al gebruiken op de smartwatch, krijgen echter ook de gevolgen te merken. De applicatie zal binnenkort namelijk niet langer meer werken op de smartwatch met Wear OS. Met de applicatie was het mogelijk om hele berichten te typen op het scherm van het horloge. Ook waren verschillende andere opties. Door het wegvallen van de Telegram app voor Wear OS, ben je weer aangewezen op de standaard notificaties van Telegram. Die kun je wel beantwoorden op de bekende manier, maar de mogelijkheden zijn dus stukken minder uitgebreid.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel