Telegram storing legt chatdienst plat (29 april 2018)

Sinds vanmorgen, op 29 april 2018, is er een storing bij de chatdienst Telegram. Gebruikers kunnen geen berichten versturen en ontvangen. 

Telegram storing op 29 april

Gebruikers van chat-app Telegram hebben sinds zondagochtend last van een storing. Bij het versturen van een bericht blijft het klokje te zien, wat betekent dat een bericht niet verzonden is. Ook de laatst gezien-status kan niet worden opgehaald door de storing. Het herstarten van je smartphone maakt geen verschil.

Telegram storing 29 april 2018

De oorzaak ligt bij een oververhitte server-cluster van Telegram, veroorzaakt door de grote stroomstoring in Amsterdam. Telegram-gebruikers in Europa en andere regio’s ondervinden hierdoor problemen en kunnen geen verbinding maken met de dienst. Er wordt hard gewerkt aan het herstel van de services.

Het is niet bekend wanneer de storing is opgelost. We zullen je op de hoogte houden van de storing bij Telegram.

Update 10:03 uur: De storing bij Telegram is nog altijd gaande.

Update 11:22 uur: De storing lijkt weer verholpen te zijn. Het kan zijn dat dit nog niet direct bij alle gebruikers het geval is, maar bij ons werkt de applicatie weer zoals vanouds gelukkig! Echter doet nog niet alles het, zo lijkt het. Zo is de link naar het DroidApp kanaal op Telegram nog niet actief.

Update 13:39 uur: Het lijkt erop dat de storing toch nog niet verholpen is. Een grote groep gebruikers meldt ons dat de dienst nog steeds niet vlekkeloos werkt. Ook wij merken wat problemen ten aanzien van de verbinding.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel