Telegram storing zorgt voor problemen met chatten (29 maart 2018)

Begin deze maand werd Telegram al getroffen door een wereldwijde storing. Nu lijkt de chat-app opnieuw getroffen te zijn door een storing. Gebruikers merken dat berichten niet of juist enorm laat verstuurd worden. De storing begon op 29 maart 2018.

Telegram storing 29 maart

De chat-app Telegram lijkt te kampen met een storing. Het verzenden van een bericht lijkt niet te lukken. Soms lijkt het erop dat een bericht er wel doorheen komt, maar hier gaat dan lange tijd overheen. De problemen lijken rond een uur of tien vanmorgen te zijn begonnen en er komen signalen vanuit meerdere landen over de storing.

Telegram storing 29 maart 2018

We merken op de redactie ook problemen. Berichten lijken wel afgeleverd te worden, maar dit is niet het geval. Soms zie je (onterecht) één vinkje bij een bericht op de smartphone, terwijl we hem niet terugzien in de desktop-app van Telegram.

Begin maart werd Telegram ook al getroffen door een storing. Dit bericht wordt bijgewerkt als er nieuwe informatie is. Mocht jij problemen ondervinden, dan mag je je reactie onder dit bericht achterlaten!

Update 11:46: de storing is nog altijd gaande. Links naar bijvoorbeeld het DroidApp kanaal van Telegram werken ook niet.

Update 11:57: de link naar bijvoorbeeld het DroidApp kanaal lijkt weer te werken. Het lijkt er hiermee op dat de dienst langzaamaan terugkomt. Echter ondervinden we hier nog steeds een enorme vertraging bij het verzenden van een bericht.

Update 12:32: er lijkt nog steeds geen eind te zijn gekomen aan de storing bij Telegram. Berichten worden nog steeds niet of heel laat afgeleverd; ondanks dat er een vinkje is te zien bij een bericht. We houden je op de hoogte en werken dit bericht bij, zodra er vorderingen zijn.

Update 12:58: nog altijd problemen met het afleveren van berichten.

Update 13:25: Telegram laat weten dat de oorzaak ligt bij de servercluster. Door een stroomstoring werkt deze niet en ondervinden gebruikers in Europa problemen met Telegram. Ze werken met man en macht eraan om het probleem op te lossen, maar dit heeft tijd nodig.

Update 13:31: De grootste problemen lijken te zijn opgelost. De berichten lijken nu wel verzonden te worden en we ontvangen ook berichten.

Op 29 april is er opnieuw een storing bij Telegram.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel