Telegram: zelfgemaakte stickers versturen en verzamelen

Telegram zet vol in op stickers. De ontwikkelaars van de gratis chat-app hebben vandaag een nieuwe functie aangekondigd die het gebruik van stickers in Telegram moet uitbreiden.

Stickers in Telegram

Sinds begin van dit jaar kan je stickers in Telegram gebruiken. Vandaag zijn de mogelijkheden om stickers te gebruiken in de chat-app uitgebreid met een aantal leuke functies. Je kan nu je eigen sticker maken en deze terugvinden in Telegram. Je kan een eigen ‘pakket’ samenstellen met stickers die je zelf hebt gemaakt, alles via de Telegram Sticker-bot. Daarnaast kan je deze bundelen en via een link delen met je vrienden.

Telegram sticker bot

Op deze manier kan je ook de creaties van anderen downloaden. Als voorbeeld heeft Telegram een pakket met dieren stickers vrijgegeven. De dieren-stickers in Telegram kan je hier vinden, en vervolgens na de update terugvinden in Telegram. Wanneer je een sticker van de ander ontvangt, die je zelf nog niet hebt, is het een kwestie van de sticker ingedrukt houden en vervolgens kan je de sticker toevoegen aan je eigen sticker-collectie.

Telegram stickers

Je vind de stickers in de rij met de emoticons. Het laatste tabblad is waar je de stickers kunt vinden. Er is ook een mogelijkheid waarmee je je opgeslagen stickers weer kunt verwijderen. De stickers zijn pas te gebruiken als je de nieuwste versie van Telegram hebt geïnstalleerd. De nieuwste versie van Telegram voor Android wordt vanaf nu uitgerold in de Google Play Store.

Update 20-05-2015 07:00 uur: de update staat vanaf nu in de Play Store! Je kan nu ook de mooie DroidApp sticker downloaden!

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel