The Arctic Challenge Tour app: volg de reis naar de Noordpoolcirkel

Deze week gaat The Arctic Challenge Tour weer van start. Het doel is om met een personenauto door Scandinavië te rijden en als eerste aan te komen bij de Noordpoolcirkel. De reis wordt afgelegd onder winterse omstandigheden waarbij de temperatuur kan dalen tot -40 graden. Deelnemers moeten alles zelf zo goed mogelijk plannen. Via de Arctic Challenge Tour app blijf je helemaal op de hoogte.

The Arctic Challenge Tour 2016

The Arctic Challenge Tour 2016 is niet zomaar een challenge. Tijdens deze challenge draait het allemaal om navigeren, het vinden van de slimste route, verstandig rijden en teambuilding. Elk team bestaat uit twee deelnemers die Scandinavië doorkruisen en waar nu ook extreme omstandigheden aanwezig zijn. De etappes kennen soms lange afstanden waardoor er dag en nacht doorgereden moet worden. De wegen kunnen ondergesneeuwd zijn of zijn erg glad. Ieder team zorgt zelf voor het voertuig en de uitrusting en er doen dertig teams mee.

The Arctic Challenge app

In acht dagen wordt er zo’n 7.000 kilometer afgelegd. De reis eindigt bij de Noordpoolcirkel en er is tijdens die acht dagen één rustdag. Via de The Arctic Challenge 2016 app kan je alles op de voet volgen. Uiteraard vind je er ook het laatste nieuws, de achtergrondinformatie en de huidige locatie van de deelnemers. Ook zal SBS6 drie afleveringen maken van de challenge door Scandinavië. Veel teams willen met de rit geld inzamelen voor het goede doel.

The Arctic Challenge Tour 2016 wordt gehouden van 10 tot en met 17 januari 2016.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel