Tinder wordt minder slecht voor je privacy dan eerder het geval was

Het Noorse Forbrukerradet, wat ongeveer gelijk is aan de Nederlandse consumentenbond, deed in 2016 onderzoek naar privacy in datingapps. Bij Tinder is het slecht gesteld met je privacy, als je je eenmaal hebt aangemeld kom je er niet meer vanaf.

Tinder slecht voor privacy

Tinder vraagt standaard bij het aanmaken van een account toegang tot al je Facebook foto’s. Ook is het zo dat als je een account bij Tinder hebt, je deze niet gemakkelijk kunt verwijderen. Onderzoekers die privacy in dating apps onderzochten meldden deze misstanden bij de Noorse consumentenbond. Die bond heeft vervolgens de Amerikaanse datingapp aangesproken.

Datingapp Tinder lijkt daarop nu echt actie te ondernemen om de privacy van haar gebruikers beter te beschermen. Zo wordt het mogelijk om binnen de Tinder-app je account te verwijderen. Standaard is ook niet langer toegang tot je Facebook foto’s en gegevens vereist. Ook zal de Europese privacywetgeving van toepassing zijn op de Europese gebruikers en worden de gebruikersvoorwaarden beter leesbaar.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel