Tuinvogeltelling 2019: tellen en informatie krijgen via app

Dit weekend is het weer tijd voor de Nationale Tuinvogeltelling 2019. Tijdens deze telling kun je er weer een half uur voor uittrekken om de vogels in de tuin te tellen. Daar komt de handige app goed bij van pas.

Tuinvogeltelling 2019

Dit jaar vindt de 15e Nationale Vogeltelling plaats in Nederland. Van roodborstje tot ekster en van duif tot koolmees, zo kunnen allemaal voorbij komen. In het weekend van zaterdag 26 en zondag 27 januari 2019 kun je weer een half uur de vogels tellen, op je balkon of gewoon in de tuin.

Tuinvogeltelling 2019

De telling wordt georganiseerd door de Vogelbescherming. Hiermee wil het in kaart brengen hoe vogels de tuinen gebruiken in de winter. Jouw hulp kan daarbij goed helpen. Je hoeft maar een half uurtje te tellen en vervolgens kun je je telling doorgeven via de website of via de Vogeltelling app.

In de Tuinvogels app kun je niet alleen de telling doorgeven. Je kunt ook meer informatie vinden over de vele vogelsoorten die Nederland rijk is. Je vindt er beschrijvingen, illustraties en zelfs de geluiden van de meest voorkomende vogels vind je terug in de applicatie.

Tuinvogels
Tuinvogels
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel