Twitter past tijdlijn-volgorde aan op basis van interesses; zo deactiveer je het

Twitter is begonnen met het verspreiden van een server-side update voor de mobiele app. Vanaf nu worden tweets op basis van je interesses getoond in plaats van op chronologische volgorde van tijd en datum. Wij leggen je uit hoe je deze functie in de app weer kunt uitschakelen.

Twitter timeline volgorde

De volgorde van tweets in de Twitter-app wordt aangepast. Enkele weken geleden bracht Twitter het nieuws naar buiten dat gebruikers voortaan op basis van hun interesse door hun tijdlijn kunnen scrollen. Dit zorgde voor veel negatieve reacties van gebruikers. Twitter gaf daarop het antwoord dat het optioneel werd en dus uit te schakelen is.

Twitter

Standaard is de nieuwe sortering van tweets op basis van algoritme ingeschakeld. Dit betekent dat Twitter leert welke tweets jij het meest interessant zult vinden en deze komen bovenaan te staan. Facebook doet dit al langer en ook Instagram gaat experimenteren. Wil je je tweets toch weer op chronologische volgorde zien en dus op volgorde van tijd van plaatsing, dan is dit vrij gemakkelijk in te stellen.

  • Open hiervoor de Twitter-app en klik op de drie puntjes bovenin beeld. Daar selecteer je ‘instellingen’.
  • Vervolgens ga je naar de optie ’tijdlijn’.
  • Daar kan je het vinkje bij ‘De beste tweets als eerste weergeven’ uitzetten. Vervolgens worden je Tweets weer op de oude manier getoond.

twitter timeline

De update wordt via een server-side update uitgerold. Je hoeft hier dus geen update voor uit de Play Store te downloaden.

Twitter
Twitter
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel