Vodafone Wallet laat je contactloos betalen met smartphone via PayPal

Betalen met je smartphone, het kan al langere tijd maar we doen het nog niet echt vaak. Klanten van Vodafone kunnen vanaf vandaag PayPal koppelen aan hun Vodafone Wallet. Hierdoor kun je gewoon in de winkel betalen met je smartphone en wordt het bedrag van je PayPal rekening afgeschreven.

Vodafone Wallet PayPal

Vodafone heeft betaalprovider PayPal toegevoegd aan de mobiele portemonnee; Vodafone Wallet. Via de app kunnen klanten hun PayPal-rekening koppelen en de smartphone langs een betaalautomaat houden. Er kunnen bedragen tot 25 euro worden afgerekend zonder pincode. Het was al mogelijk om via Vodafone Wallet je creditcard toe te voegen, en nu dus ook je PayPal. Dit heeft als voordeel dat het indirect gewoon van je eigen rekening afgaat.

Vodafone Wallet PayPal

NFC

De contactloze betaling gaat via NFC. Hierbij is het geen probleem als het scherm uitstaat, de accu leeg is of er geen internetverbinding is. Wel heb je een smartphone nodig die NFC heeft en draait op Android 4.0 of hoger. Overigens worden de meeste gangbare Android-toestellen wel ondersteund, maar werkt Wallet bijvoorbeeld niet met toestellen van OnePlus.

Daarbij heb je voor contactloos betalen de speciale NFC-simkaart nodig die gratis aangevraagd kan worden bij Vodafone. In de bijbehorende Vodafone Wallet app zie je alle transacties die gedaan zijn.

Het maakt niet uit bij welke bank je zit. Wel dien je een actief Vodafone abonnement te hebben om gebruik te maken van Vodafone Wallet. De dienst is vanaf vandaag direct te gebruiken met PayPal.

Vodafone Wallet
Vodafone Wallet
Ontwikkelaar: Vodafone
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel