Wachtwoord-manager LastPass voortaan gratis voor Android

Wachtwoord-manager LastPass heeft bekend gemaakt dat de Android-app van de dienst voortaan gratis te gebruiken zal zijn. De nuttige app zal ook op andere platformen gratis beschikbaar zijn, hoewel er wel een addertje onder het gras zit.

LastPass

Met de app LastPass kan inloggen bij websites een stuk makkelijker worden. Je voert een hoofdwachtwoord in voor de dienst, waarna je automatisch in kan loggen bij websites en accounts. Je hoeft dus niet meer bij elke website je wachtwoord in te voeren. De dienst maakt het tevens mogelijk om wachtwoorden met een hoge beveiligingsgraad te genereren.

LastPass

De app LastPass is vanaf nu gratis te gebruiken op één apparaat. Op de smartphone of tablet kan LastPass gebruikt worden om direct in te loggen bij apps of websites. Als je hetzelfde LastPass account ook wil gebruiken voor een ander (mobiel) apparaat of bijvoorbeeld de browser op de computer, dan is nog wel steeds het premium-abonnement nodig.

Met LastPass Premium kan je de wachtwoorden en accounts dus synchroniseren met alle apparaten. Daarnaast kan op een veilige manier een wachtwoord gedeeld worden met iemand anders, zonder dat diegene het wachtwoord krijgt te zien. De kosten bedragen voor de premium-variant van LastPass 12 dollar per jaar. LastPass zegt dat er voor bestaande gebruikers niks zal veranderen.

LastPass Password Manager
LastPass Password Manager
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel