Watson app laat slechtzienden en blinden films beleven

Watson is een applicatie van Nederlandse bodem waardoor mensen die blind of slechtziend zijn films kunnen ‘kijken’. De Watson app voorziet diverse films van audiodescriptie waardoor de film voor de mensen met een visuele handicap gewoon naar de bioscoop kunnen.

Watson App

De Watson app is een toepassing die uitkomst biedt voor mensen die blind of slechtziend zijn. Dankzij de applicatie kunnen mensen toch het verhaal en de details meekrijgen wanneer ze een bezoek brengen aan de bioscoop. Daarnaast kan de Watson app ook thuis gebruikt worden. Watson biedt audiodescriptie voor series en films uit Nederland. Via de applicatie kan de gewenste film geselecteerd worden en kan de audio gedownload worden.

Watson app

Vervolgens kan via de koptelefoon de audio gestart worden en zorgt de descriptie ervoor dat de audio gelijk loopt met wat er in beeld wordt gebracht. Watson gebruikt hiervoor de microfoon van je smartphone of tablet. Via de koptelefoon wordt tussen de gesprekken vertelt wat er gebeurt op het scherm. Hierbij kan gedacht worden aan de personages, plaatsbepalingen maar ook gezichtsuitdrukkingen.

In de Watson app zijn inmiddels 15 films voorzien van audiodescriptie, waaronder Oorlogswinter, Gooische Vrouwen en Holland, Natuur in Delta. Binnenkort zullen er nog diverse films en series toegevoegd worden zoals Zwartboek en Mannenharten. Via onderstaande button kan de applicatie gratis gedownload worden uit de Play Store.

Earcatch
Earcatch
Ontwikkelaar: Soundfocus BV
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel