Wederom vertraging voor vouwbare Huawei Mate X: nieuwe foto’s

Huawei heeft tijdens het MWC van 2019 haar eerste opvouwbare smartphone gepresenteerd; de Huawei Mate X. Hoewel het toestel al in de winkels had moeten liggen, is de release wederom uitgesteld.

Mate X komt later

Opnieuw is er vertraging voor de Huawei Mate X, de eerste vouwbare smartphone van het bedrijf. Eigenlijk hadden we in de winkels al twee toestellen die opvouwbaar waren moeten zien, maar het blijft maar duren. Samsung heeft problemen met de Galaxy Fold, waar direct al problemen mee waren. Nu zijn er verbeteringen in het ontwerp daarvoor doorgevoerd en zien we dit toestel in september op de markt.

In juni werd bekend dat de release van de Huawei Mate X, de tegenhanger van de Fold, uitgesteld werd tot september 2019. Op een Chinese persbijeenkomst zou Huawei nu deze datum wederom opgeschoven hebben. Bronnen melden dat het onwaarschijnlijk wordt geacht dat de Mate X nog voor november uitgebracht wordt. Een precieze reden is niet gegeven, maar de bron meldt wel dat Huawei in het definitieve model nu een betere scharnier heeft geplaatst.

Huawei Mate x

Inmiddels zijn er ook verschillende foto’s online verschenen. Zowel van keuringsinstantie TENAA als van het toestel ‘in het wild’. Hierbij zien we wat verschillen in het design in vergelijking met het model dat in februari werd gepresenteerd. Er is een grotere ontgrendelknop voor het vouw-mechanisme en we zien een nieuwe sensor bij de camera’s.

Huawei Mate X tenaa

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel