WeTransfer verschijnt voor Android (review)

WeTransfer heeft een eigen Android-applicatie uitgebracht. Begin van dit jaar bracht WeTransfer ook al een applicatie uit voor Apple iOS. Met de applicatie van de file-sharing service kunnen foto’s en video’s verzonden worden, maar ook ander soort documenten. Opvallend aan de applicatie van WeTransfer, is dat een bestand maximaal 10GB groot mag zijn om te versturen. Wij testen de Android-applicatie van WeTransfer in deze review.

wetransfer_homeWeTransfer, het platform waar je bestanden mee kunt versturen en ontvangen, heeft een Android-applicatie vandaag uitgebracht. Met de applicatie kunnen bestanden verstuurd worden naar iemand anders, zonder dat je hiervoor hoeft te registreren, of dat je ervoor moet betalen. Het is mogelijk om maximaal 10GB aan bestanden te versturen. De ontvanger van de bestanden kan vervolgens de bestanden ophalen via een downloadlink die hij of zij per e-mail ontvangt.

wetransfer_android

Bestanden

Wanneer de telefoon bezig is met het verzenden van de mediabestanden kan je tussendoor gewoon wat anders doen. De applicatie van WeTransfer draait op de achtergrond namelijk gewoon door. Het verzenden van foto’s en video’s kan zowel vanuit de galerij-applicatie als vanuit de applicatie van WeTransfer zelf. Het versturen van documenten (zoals PDF, Word etc.) kan enkel vanuit een applicatie zoals een bestandsbeheerder of dergelijke. Het is (nog) niet mogelijk om deze via de applicatie van WeTransfer te versturen.

wetransfer_foto

Verzenden

Afhankelijk van je netwerkverbinding gaat het versturen van bestanden soepel en snel. Het is jammer dat bij het versturen van mediabestanden alles op datum gesorteerd staat, en je dit niet kan laten filteren op map of naam. Omdat je je niet hoeft te registreren gaat het selecteren van bestanden en versturen vrijwel direct. Hier is niks op aan te merken. Tijdens het wachten kan je zoals gezegd de app op de achtergrond laten draaien, of kijken naar een van de dynamische wallpapers. De wallpapers die je te zien krijgt tijdens het wachten draaien mee met de houding van het toestel, aan de hand van de sensoren.

wetransfer_wait

Beoordeling

WeTransfer is vandaag voor het eerst verschenen voor Android, waardoor de applicatie nog een hele toekomst tegemoet gaat. In de toekomst hopen we wel dat je naast foto’s en video’s ook documenten vanuit de WeTransfer applicatie kunt verzenden. Daarnaast zou een mogelijkheid tot het sorteren op map, een uitkomst zijn bij het selecteren van foto’s. De applicatie van WeTransfer is verder een lust voor het oog, en reageert over het algemeen snel. Dankzij de integratie met het adresboek, hoef je niet handmatig meer op zoek te gaan naar een e-mailadres als je de bestanden wilt versturen. Ook handig; als de telefoon switcht van WiFi naar 3G/4G-netwerk, zal WeTransfer hier de gebruiker een notificatie over sturen.

wetransfer_send

WeTransfer is gratis te downloaden uit de Play Store, via onderstaande button. De applicatie van WeTransfer is 5,3MB groot en Engelstalig, echter wijst de applicatie zich helemaal vanzelf waardoor dit geen belemmering zal vormen.

Collect by WeTransfer
Collect by WeTransfer
Ontwikkelaar: WeTransfer BV
Prijs: Gratis
WeTransfer
 • 8/10
  Vormgeving - 8.0/10
 • 7.9/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 7.9/10
 • 7.6/10
  Mogelijkheden - 7.6/10
 • 7.7/10
  Snelheid - 7.7/10
 • 8.7/10
  Privacy - 8.7/10
8/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Geen registratie
 • Interface/vormgeving
 • Vrij snel
 • Op de achtergrond laten draaien
 • Maar liefst bestanden van maximaal 10GB versturen

Minpunten

 • Sorteren op mappen niet mogelijk
 • Enkel foto’s of video’s te versturen vanuit de app zelf

Lees ook

Reageer op dit artikel