Recent: je downloads, foto’s en applicaties op orde

Recent (File Manager Assistant) is een filemanager voor Android, die bestanden op een andere manier ordent, dan de andere bestandsbeheer-toepassingen. Met Recent krijg je snel inzicht in laatst gedownloade bestanden en applicaties. Maar de app doet meer!

Recent (File manager assistant)

Recent (File Manager Assistant) geeft inzicht in je onlangs gedownloade bestanden, gemaakte foto’s en meest gebruikte toepassingen op je smartphone. Het geeft je meer inzicht in de bestanden en downloads die op je toestel staan. Bij het openen van Recent, krijg je een menu met vier mogelijkheden. Recent heeft als voordeel dat je niet alle mappen hoeft af te struinen om dat ene bestand te vinden.

Recent (File manager assistant)

Hoewel Recent geen vervanger is voor je galerij, geeft de applicatie wel duidelijk inzicht in je onlangs gemaakte foto’s. De applicatie sorteert de gemaakte foto’s in mappen, en zet foto’s die op eenzelfde dag zijn gemaakt in een map bij elkaar. Jammer is dat Recent enkel foto’s laat zien van de afgelopen zeven dagen. Foto’s van bijvoorbeeld een maand geleden, worden niet meegenomen in het overzicht. Afbeeldingen kunnen vanuit Recent gedeeld worden maar ook direct verwijderd worden. Van elke foto kan vervolgens de technische informatie (EXIF-data) bekeken worden.

De recente downloads geven je snel inzicht in documenten die je net hebt gedownload. Met een druk op de knop kan je de bestanden ook weer gelijk verwijderen van je toestel. Van elk bestand kan ook bekeken worden, waar ergens op het toestel het bestand is te vinden. Uiteraard is het mogelijk om het desbetreffende bestand te openen. Recent vindt de bestanden uit alle mappen, dus het doorspitten van de talloze mappen is hiermee verleden tijd.

Recent (File manager assistant)

Recent houdt ook bij welke applicaties je onlangs hebt gebruikt. Je kan hierbij zien hoelang het geleden is, dat je die toepassing hebt geopend, en de aantal keer dat de applicatie is gestart. Applicaties kunnen vanuit Recent ook gelijk verwijderd of geopend worden. Bij recente installaties is te zien welke applicaties onlangs zijn geïnstalleerd op het toestel.

Recent (File manager assistant)

Op je scherm kan je een snelkoppeling plaatsen die in een cirkel overzicht geeft van laatst gedownloade bestanden, gemaakte foto’s en geïnstalleerde applicaties. Er kan in de applicatie gekozen worden of je altijd de snelkoppeling in beeld wilt hebben, zodat je altijd de cirkel met informatie op kunt roepen. De snelkoppeling is dan altijd in beeld, en persoonlijk vind ik die te vaak in de weg zitten. Uiteraard kan de snelkoppeling ook gewoon uitgeschakeld worden.

Recent (File manager assistant)

Recent (File Manager Assistant) is gratis te downloaden uit de Play Store. De applicatie is Engelstalig maar laat zich vanzelf wijzen. De grootte van Recent verschilt volgens de ontwikkelaar per toestel, maar zal ongeveer 5,7 MB groot zijn. Qua permissies heb ik wel een beetje mijn vraagtekens bij de applicatie. De applicatie wil namelijk toegang tot gegevens, die mij overbodig lijken; zoals mijn locatie en telefoonoproepen. Om niet meer eindeloos te zoeken naar dat ene bestand, biedt Recent de oplossing!

Update 13:30u
De applicatie Recent blijkt een enorm hoog batterijverbruik te hebben. In nog geen vier uur tijd is de applicatie meer dan 5.000 keer geopend.
image

 

Recent - Free Manager
Recent - Free Manager
Ontwikkelaar: tomitools
Prijs: Gratis
Recent (File Manager Assistant)
 • 7/10
  Vormgeving - 7/10
 • 7.5/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 7.5/10
 • 7/10
  Mogelijkheden - 7/10
 • 7.8/10
  Snelheid - 7.8/10
 • 6.8/10
  Privacy - 6.8/10
7.2/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Alle downloads in 1 overzicht

Minpunten

 • Foto’s die langer dan zeven dagen geleden geschoten zijn, worden niet weergegeven

Lees ook

Reageer op dit artikel