WhatsApp 2.17.297 voegt filters toe voor je foto’s: zo gebruik je ze

WhatsApp 2.17.297 wordt uitgerold. Deze update bevat een feature die eerder al opdook. Vanaf nu kun je in WhatsApp filters gebruiken voor over je foto’s. Wij leggen uit hoe je de filters in WhatsApp kunt gebruiken.

WhatsApp filters

WhatsApp rolt met regelmaat beta-versies uit die nieuwe functies bevatten. Zo ook vandaag, want WhatsApp 2.17.297 wordt vanaf nu verspreid. In deze nieuwe versie is de mogelijkheid toegevoegd om over je foto’s filters te plaatsen, een beetje te vergelijken met bijvoorbeeld Instagram. Wel zijn de mogelijkheden van de WhatsApp filters duidelijk minder uitgebreid.

WhatsApp 2.17.297 filter

In totaal kun je kiezen uit zes verschillende filters; geen, pop, zwart-wit, koel, chroom en film. Waar je bij Instagram de intensiteit van het filter aan kunt passen en nog verschillende andere aanpassingen kunt doorvoeren, is dit bij WhatsApp (nog) niet mogelijk. Het is niet duidelijk of WhatsApp later deze functie toevoegt en of er meer filters beschikbaar komen.

Het toevoegen van een filter is heel gemakkelijk. Je selecteert een foto via de galerij of het camera-icoontje. Door naar boven te vegen krijg je vervolgens de mogelijkheid om een filter te selecteren. De foto kun je daarnaast ook gewoon nog voorzien van de stickers en andere tierelantijntjes.

WhatsApp rolt de filters nu dus uit in WhatsApp 2.17.297. Deze versie wordt automatisch verspreid via het beta-programma van WhatsApp. Mocht je hier geen deel van uitmaken, dan kun je ook hier de APK downloaden.

Overigens is zojuist WhatsApp 2.17.298 uitgebracht. Deze versie schakelt de filters weer uit. Wil je de filters dus blijven gebruiken, update de app dan niet.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel