WhatsApp introduceert kleuren-status en audio opnemen op de achtergrond

WhatsApp heeft nieuwe functies toegevoegd aan de Android-app. Vanaf nu kun je een kleurrijke update delen via WhatsApp Status en ook is het mogelijk om op de achtergrond audio op te nemen.

WhatsApp

De laatste maanden wordt WhatsApp met regelmaat voorzien van updates met nieuwe functies. Dat is ook wel nodig, omdat de concurrentie absoluut niet stilzit. In een nieuwe beta-versie zijn meerdere nieuwe features toegevoegd, hoewel deze nog niet allemaal direct voor iedereen beschikbaar zijn.

Audio opnemen op de achtergrond

Wanneer je via WhatsApp een geluidsopname wilt maken, kan dat door op de paperclip te tikken en te kiezen voor audio. Je kon dan met WhatsApp een opname starten, maar je kon tussendoor niets anders doen. Met de laatste update kan dat wel en kan audio op de achtergrond opgenomen worden. Dit kan met een maximum van 15 minuten.

Er verschijnt tijdens het opnemen een melding in de notificatiebalk. Vanuit hier kun je de opname ook stoppen. Zodra je deze hebt gestopt kun je hem voordat hij verzonden wordt nog zelf beluisteren.

WhatsApp Audio Achtergrond

Kleurrijke tekst status

Bij verschillende gebruikers is daarnaast een andere nieuwe feature opgedoken. Via WhatsApp Status, de tegenhanger van Snapchat en Instagram Stories, kan een kleurrijke tekst status gedeeld worden. Bij het aanmaken van een nieuwe status duikt een penseel op, waarbij een tekst status gemaakt kan worden.

WhatsApp status kleuren

Zoals gezegd is de functie nog niet voor iedereen beschikbaar en lijkt hij langzaam uitgerold te worden middels een server-side update. Bij de tekst status kun je de achtergrondkleur aanpassen, net als de tekstkleur en het lettertype. Het is tevens mogelijk om een emoji toe te voegen.

WhatsApp kleuren status

De kleurrijke status-update doet denken aan de eerdere Facebook status kleuren waarbij je kon kiezen uit verschillende achtergronden en kleuren. Deze feature wordt dus aan de kant van de server uitgerold en nog niet definitief in de nieuwe versie voor iedereen te vinden.

Downloaden

WhatsApp rolt de nieuwe functies uit via een update voor het beta-programma. Je kunt je hiervoor aanmelden, of de APK downloaden van WhatsApp 2.17.291.

Lees ook: 37 onmisbare WhatsApp tips die je moet weten

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel