WhatsApp: belfunctie krijgt Skype-integratie [update]

De introductie van de belfunctie in WhatsApp zal niet al te lang meer op zich laten wachten, zo is de verwachting. Een nieuw detail maakt duidelijk dat de belfunctie in WhatsApp ook samen met Skype zal gaan werken. Ook een ‘driving mode’ zit er aan te komen.

WhatsApp en Skype

In de code van WhatsApp is een stuk code opgedoken waarbij de term ‘Call via Skype’ is te vinden. Dit zou er op kunnen duiden dat spraakoproepen via WhatsApp ook met behulp van Skype gevoerd zouden kunnen worden.

Skype biedt al een vergelijkbare functionaliteit aan in de eigen apps, maar met deze vertaling lijkt WhatsApp toch samen te gaan werken met Skype. Details over hoe WhatsApp Skype in de chat-app zal integreren zijn helaas niet bekend.

Whatsapp-Skype

Driving Mode

Ook zal WhatsApp vermoedelijk over een zogenoemde ‘Driving Mode’ beschikken, die bijvoorbeeld kan dienen als ‘niet storen-functie’, maar het kan ook zijn dat de berichten die binnenkomen tijdens het rijden opgelezen worden, zodat je je kan concentreren op het verkeer.

Update 16:06 uur:

DroidApp heeft nog meer aanwijzingen gevonden voor de Skype-integratie in het vertaalprogramma van WhatsApp. Opvallend is dat dit wel zichtbaar is bij de iPhone-versie maar de vertalingen hiervan nog niet bij de Android-versie zichtbaar zijn. Maar de kans op Skype-integratie in combinatie met de belfunctie lijkt dus meer serieuzere vormen aan te nemen.

whatsapp

Bekijk hier de exclusieve screenshots, geluiden en overige aanwijzingen voor de belfunctie in WhatsApp.

via Maktechblog

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel