WhatsApp blokkeert gebruikers onofficiële apps: dit moet je weten

WhatsApp voert al langere tijd actie tegen gebruikers die niet de officiële WhatsApp-app gebruiken. Nu is het zover dat accounts die onofficiële apps gebruiken voor te chatten, worden geblokkeerd door WhatsApp.

Geblokkeerd op WhatsApp

WhatsApp heeft op haar eigen website bekend gemaakt dat het strenger gaat optreden tegen gebruikers van onofficiële WhatsApp-apps. Het lijkt te gaan om een nieuwe manier van werken, omdat in 2015 ook al blokkades werden ‘uitgedeeld’. Er zijn verschillende apps in omloop die een alternatief aanbieden voor de chat-app. Voorbeelden hiervan zijn WhatsApp Plus en GB WhatsApp.

WhatsApp blokkade

Facebook, eigenaar van WhatsApp, blokkeert apps van derden omdat op die manier de beveiliging van de dienst gecontroleerd kan worden, zo stelt het bedrijf zelf. Eerder werden de apps zelf ook al geblokkeerd, maar het treft dus ook de gebruikers zelf. Het is niet bekend hoeveel WhatsApp-gebruikers getroffen worden door deze maatregel. De blokkade lijkt niet definitief te zijn maar tijdelijk. Hoe lang deze blokkade duurt, is onbekend. Je krijgt bij een blokkade een timer te zien die aftelt, wanneer je WhatsApp weer kunt gebruiken.

Om een blokkade te voorkomen is het aan te raden de officiële applicatie uit de Google Play Store te downloaden van WhatsApp. Dat kan via onderstaande button. De chatgeschiedenis van GB WhatsApp kan via een omweg teruggezet worden. Bij WhatsApp Plus synchroniseert deze het automatisch.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel