WhatsApp Business bekijkt interesse betaaldienst in Nederland

Betalen aan bedrijven via WhatsApp zou zomaar een echte functie kunnen worden. Dat blijkt uit een enquête onder zakelijke gebruikers van WhatsApp, gekeken wordt of gebruikers interesse hebben in een dergelijke feature.

Betalen via een appje?

Gebruikers van WhatsApp krijgen er misschien binnenkort een betaalmethode bij. Via een QR-code die gebruikers kunnen scannen kan direct een betaling aan een bedrijf gedaan worden via de chat-app. Bij de betalingen zou het niet nodig zijn om verdere contactgegevens te delen met het bedrijf. De functie werkt alleen als het bedrijf en de klant zich in hetzelfde land bevinden, buitenlandse betalingen zijn niet mogelijk.

Tweakers ontving een aantal schermafdrukken van de enquête die momenteel rondgaat. In deze enquête worden bedrijven diverse vragen voorgelegd zoals welke transactiekosten zij acceptabel vinden. Ontvangen bedragen worden bewaard op een in-apprekening bij WhatsApp waarna deze uitbetaald worden. Een van de voorstellen uit de enquete is het uitbetalen van de eerste 1000 tot 1500 euro zonder transactiekosten.

WhatsApp enquete betaaldienst

WhatsApp heeft zelf nog geen informatie vrijgegeven over de plannen om in Nederland een betaaldienst te beginnen. Het blijft dus afwachten of en wanneer WhatsApp de dienst in Nederland gaat aanbieden.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel