WhatsApp werkt aan zoekfunctie om foto’s te Googlen

WhatsApp lijkt aan een nieuwe feature te werken die betrekking heeft tot de afbeeldingen die worden uitgewisseld. Het wordt mogelijk om een afbeelding door Google te halen. WhatsApp voert al langer strijd tegen nepnieuws.

Foto-zoekfunctie in WhatsApp

Volgens nieuwe informatie werkt WhatsApp aan een nieuwe functie die gebruikers toegang geeft tot een nieuwe functie. Een ontvangen afbeelding kan mogelijk binnenkort door Google Afbeeldingen gehaald worden. Deze optie is in dat geval zichtbaar in het menu als je een foto selecteert.

Google biedt al sinds jaar en dag de optie om via de website een foto te uploaden om te kijken waar deze nog meer voorkomt. Het lijkt erop dat WhatsApp de functie wil aanbieden om verspreiding van nepnieuws tegen te gaan. Eerder werd bijvoorbeeld al het maximum aantal personen waarnaar je een bericht kunt doorsturen beperkt. De functie zou getest worden voor de Android-app van WhatsApp.

WhatsApp google afbeelding doorzoeken

Het is dus niet mogelijk om via WhatsApp direct zelf een afbeelding te zoeken via Google en deze door te sturen. Een vergelijkbare functie, online zoeken naar afbeeldingen, wordt wel door Telegram aangeboden.

De afbeelding-zoekfunctie is momenteel nog niet beschikbaar in de app. Het is onbekend wanneer WhatsApp de functionaliteit toevoegt aan de toepassing. Eerder verscheen al het bericht dat WhatsApp aan een uitgebreidere zoekfunctie werkt voor berichten en mediabestanden.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel