WhatsApp: vanaf nu niet meer automatisch toegevoegd worden aan WhatsApp-groepen

Er wordt door de ontwikkelaars van WhatsApp een nieuwe functie uitgerold voor de applicatie. Vanaf nu hoef je niet meer bang te zijn dat je zomaar wordt toegevoegd aan een WhatsApp-groep.

Niet meer automatisch in WhatsApp-groep

Het duurde even, maar eindelijk heeft WhatsApp een veelgevraagde functie toegevoegd aan de applicatie. Het is vanaf nu niet meer in alle gevallen mogelijk om automatisch toegevoegd te worden aan een WhatsApp-groep. Het is een ‘droom’ van veel chatters die uitkomt. De functie werd maanden geleden al aangekondigd en eindelijk wordt hij vanaf nu beschikbaar gesteld.

Tot nu toe word je automatisch toegevoegd aan een groep, ook al zit je hier eigenlijk niet op te wachten. Met de nieuwste update, welke eerst als beta beschikbaar is, kun je ervoor zorgen dat niet iedereen je meer zomaar toevoegt aan een groep. Je vindt de optie hiervoor terug bij de WhatsApp instellingen > Privacy > Groepen. Hier vind je vervolgens drie opties; Iedereen, Mijn contacten, Mijn contacten, behalve….

De keuze van de opties spreken voor zich. Wel ontbreekt een optie waarbij je kunt kiezen voor Niemand. Gelukkig is hier wel een omweg voor, om dit toch in te stellen. Hiervoor kies je de optie ‘Mijn contacten, behalve…’ en selecteer je iedereen. Niemand kan je dan nog automatisch toevoegen aan groepen. Wel moet je iedere keer dat je een contact toevoegt aan je adresboek, selecteren in de WhatsApp-instellingen, anders kan diegene je alsnog toevoegen. Wanneer je ervoor hebt gekozen dat niemand je uit kunt nodigen, krijg je eerst een uitnodiging te zien met de vraag of je toegevoegd wilt worden aan een WhatsApp-groep.

WhatsApp groepsuitnodiging

Update

Bij verschillende gebruikers is de optie zichtbaar in WhatsApp beta 2.19.298 en 2.19.300, maar dit geldt niet voor alle gebruikers. In dat geval is het aan te raden te wachten totdat er een update beschikbaar komt. WhatsApp zal de nieuwe functie vanaf nu uitrollen, maar dit kan enige tijd in beslag nemen.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel